вівторок, 06 листопада 2012 16:27

На Донбасі молодик змусив 12-річну дівчинку вкрасти з магазину продукти

На Донбасі молодик змусив 12-річну дівчинку вкрасти з магазину продукти
Дівчинка погодилася на вмовляння і пішла в магазин, щоб "взяти" продукти. Фото: allday.ru

У чергову частину Сніжнянського міського відділу подзвонили працівники одного з супермаркетів міста і повідомили, що охороною магазину затримана 12-річна дівчинка, яка намагалася приховано винести продукти харчування на суму 135 гривень. На місце події виїхали працівники міліції, щоб розібратися з причинами даної події. Про це повідомили у прес-службі МВС, пише УНН.

В ході розгляду були встановлені мотиви, з яких дівчинка пішла на цей крок. Виявилося, що на скоєння крадіжки дитини підштовхнув молодий чоловік. Останній був встановлений і затриманий.

Як повідомила слідчий Сніжнянського ГО Ірина Лелікова, затриманим виявився 20-річний, ніде не працюючий мешканець міста. Увечері він зустрівся із знайомою дівчинкою, яка навчається у тому ж інтернаті, який закінчив і він. Вирішили разом прогулятися, поговорити.

Коли знаходилися біля магазину, у старшого товариша виникла ідея - поїсти чогось смачного. Однак грошей не було, тому він почав умовляти її піти в супермаркет, набрати продуктів і непомітно їх винести на вулицю, а він у цей час почекає біля магазину. Спочатку дівчинка відповіла відмовою, адже вона знала, що красти недобре. Однак її товариш не заспокоївся, почав наполягати на своєму. Став переконувати дитину, що нічого страшного не відбудеться, розповідав, що він сам неодноразово так робив, і якщо зловить охорона, то посварилися і відпустять. В результаті дівчинка погодилася на його вмовляння і пішла в магазин, щоб "взяти" продукти.

Мабуть, молодий чоловік, який штовхнув на злочин дитину, не знав законів або розраховував на "успіх", але тепер йому належить понести кримінальну відповідальність.

У відношенні неповнолітньої дитини винесена постанова про застосування заходів примусового виховного характеру. У відношенні хлопця порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 185 (замах на крадіжку), ч.2 ст. 304 КК України (втягнення неповнолітньої у злочинну діяльність). Він знаходиться на підписці про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі молодик змусив 12-річну дівчинку вкрасти з магазину продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі