середа, 24 липня 2013 18:34

На Черкащині розпочався суд на міліціонерами, яких обвинувачують у катуванні

На Черкащині розпочався суд на міліціонерами, яких обвинувачують у катуванні
Фото: Reuters

Кам'янський районний суд Черкаської області 23 липня провів друге засідання по справі трьох міліціонерів, яких звинувачують у катуваннях — оперуповноважених карного розшуку Смілянського міськрайонного відділу міліції Олександра Іщенка, Андрія Чуприни, Віталія Домажерського. Заяву на них написав Василь Врадій, який помер 12 липня цього року. Він звинувачував міліціонерів у тому, що вони його допитували застосовуючи електричний струм рік тому.

На першому судовому засідання адвокат Врадія Олена Сапожнікова зробила відвід судді. На другому засіданні брата Юрія визнали потерпілим і відтепер він має право подавати апеляційні скарги.

"Також наш адвокат подала прохання про відсторонення від роботи підсудних міліціонерів, бо вони ж і досі працюють у райвідділі, та взяття їх під домашній арешт, але як тільки розпочався суд, інша сторона звернулася з проханням відсторонити цього суддю, тому наші пропозиції вже не розглядалися", - розповів брат Юрій Врадій.

Наступне засідання відбудеться завтра о10.00 годині ранку.

"Йде пресинг прокуратурою. Звинувачення, які висунуті моїм підсудним, не підтверджені об'єктивним доказами по справі. Після виходу із ізолятору тимчасового тримання Врадія оглядали лікарі й нічого не виявили, а вже через 17 днів на тілі зафіксовані сліди від опіків. Але ще не відомо від чого були ті опіки — може від хімічної чи термічної дії. Уся справа йде на словах потерпілого", - сказав адвокат підсудних Володимир Примак.

Василь Врадій помер 12 липня від ножового поранення в легені у місті Сміла Черкаської області. За місяць до цього його оголосили зниклим безвісти. При обшуку одного з будинків на горищі міліціонери знайшли Василя. Він наніс смертельні поранення міліціонеру Вячеславу Безпалому. А згодом міліція повідомила, що Врадій сам себе зарізав.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині розпочався суд на міліціонерами, яких обвинувачують у катуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі