понеділок, 22 листопада 2010 15:49

На Черкащині двоє чоловіків спланували вбивство, щоб покататися на автівці

На Черкащині двоє чоловіків спланували вбивство, щоб покататися на автівці

19 листопада після третьої ночі між Смілою і Черкасами з ножовими пораненнями знайшли 27-річного таксиста "Фольксвагена". Через добу міліція затримала двох 31-річних нападників, які їхали машиною постраждалого.

Як повідомив Gazeta.ua начальник кримінальної міліції Черкащини Леонід Бойко, злочинці вирішили заволодіти машиною потерпілого.

"Вони з райцентру Шпола. Один раніше судимий за крадіжки. Вдвох склали план заволодіння машиною. Поїхали в Черкаси до родичів одного зі злочинців. У дворі приглянули автівку, але вона була на сигналізації. Тоді й спланували вбивство. На Смілянській зупинили таксі. Сказали, що платять сто гривень, якщо відвезе на вокзал у Смілу. Дорогою мовчали, а біля кільця, що неподалік Сміли, один крикнув "мочи його". На водія накинулися з ножем. Били в область нирок, грудей, перерізали сонну артерію", - розповів правоохоронець.

За словами Бойка, до втрати свідомості таксисту вдалося вискочити з машини.

"Злочинці думали, що вони його вбили. Планували покористуватися машиною три дні, а потім здати на "розборку", а гроші поділити", - зазначив він.

На пошуки злочинців була піднята міліція і "даішники" області. Майже добу не було результатів. Машину постраждалого таксиста побачив один з дільничних Шполянського району. Вона була без "шашок" і задніх номерів, рухалася у бік райцентру. На знаки "даішників" зупинитися втікачі не реагували. За містом правоохоронці вирішили застосувати зброю.

Злочинці у скоєному зізналися, показали міліції, де закопали документи таксиста і "шашки" від машини. Зараз стан здоров'я таксиста задовільний. Він одружений, має дитину. Таксував удвох з батьком.

Проти нападників порушено кримінальну справу щодо замаху на вбивство і розбійний напад.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині двоє чоловіків спланували вбивство, щоб покататися на автівці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі