четвер, 29 травня 2014 10:38

На базі добровольчого батальйону "Донбас" створять спецпідрозділ Нацгвардії

На базі добровольчого батальйону "Донбас" створять спецпідрозділ Нацгвардії
Фото: www.segodnya.ua

Командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко погодився на пропозицію міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо створення на основі першої роти "Донбасу" батальйону спеціального призначенння "Донбас" Національної гвардії України.

Про це він написав на сврїй сторінці у Фейсбук. 

"Основні положення досягнутої угоди:

1 ) Батальйон спецпризначення формується як військова частина нового типу з мінімумом бюрократії, зі збереженням стуктури командування. Набір в батальйон здійснюється за участю приймальної комісії з ветеранів добровольчого формування.

2 ) Ми йдемо в батальйон срецназначення до перемоги і після цього повертаємося "на гражданку" за винятком тих, хто готовий буде включитися у створення нових правоохоронних структур України.

3 ) Батальйон створюється для проведення розвідувальних, протидиверсійних, штурмових операцій, бере участь у прикритті держкордону від мобільних груп диверсантів і терористів.

4 ) Основа батальйону спецназначення - не менше 75% складу жителі Донбасу.

5 ) Добровольці зобов'язуються підтримувати високу дисципліну в підрозділі, координуватися з іншими частинами в структурі АТО, бути прикладом у виконанні поставлених завдань.

Дане рішення підтримане загальними зборами добровольців", - написав Семенченко.

Раніше Семенченко зазначав, що командування добровольчого батальйону веде переговори з керівництвом Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, СБУ щодо створення на базі одного з бойових підрозділів "Донбаса" батальйону спеціального призначення.

Нагадаємо, вчора у батальйоні повідомили, що бойовики проводять ротацію своїх груп.

Зараз ви читаєте новину «На базі добровольчого батальйону "Донбас" створять спецпідрозділ Нацгвардії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі