четвер, 15 вересня 2022 16:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Шахраї продавали автомобілі, які ввозили для ЗСУ

Шахраї продавали автомобілі, які ввозили для ЗСУ
Розкрили схему незаконного ввезення автомобілів. Фото: БЕБ

Бюро економічної безпеки України спільно з Окремим контрольно-пропускним пунктом "Київ" викрили схему продажу автомобілів, завезених під виглядом гуманітарної допомоги.

Шахраї надавали гарантійні листи від військових частин та громадських організацій. У них йшлося про крайню потребу в автомобілі, пише БЕБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові отримали амуніцію, яку вилучили в шахраїв

"Детективи БЕБ встановили, що основними каналами збуту автомобілів були популярні інтернет платформи оголошень та спеціально створений телеграм канал. Також вони продавалися на авто стоянці біля їх офісу у Києві", – йдеться у повідомленні.

Авто не передавали військовим, а продавали. У тому числі й військовослужбовцям за готівку. При цьому підписували фіктивні акти прийому-передачі.

Тепер автомобілі передали для потреб ЗСУ.

На Буковині викрили незаконну схему розкрадання гуманітарної допомоги. Її учасники отримували прибуток за продаж автівок, які передали для ЗСУ. Відомо, що працівники благодійної організації налагодили механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України як гумдопомога. Вони продавали їх людям, які шукали авто для ЗСУ.

Після отримання коштів автівки передавали військовим частинам нібито як гуманітарну допомогу безплатно. За такою схемою продали чотири машини.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї продавали автомобілі, які ввозили для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі