четвер, 01 вересня 2022 21:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові отримали амуніцію, яку вилучили в шахраїв

Військові отримали амуніцію, яку вилучили в шахраїв
У шахраїв відібрали амуніції на понад 5 млн грн. Фото: БЕБ

Бюро економічної безпеки України передало військовим захисну амуніцію, яку вилучило у шахраїв.

Передали 500 тактичних окулярів, майже 600 наколінників та налокітників, 500 рукавичок, 200 плитоносок, 115 коробок з лицевими масками, 75 навушників, 20 тепловізорів, 90 військових рюкзаків, 190 бронепластин, 70 підсумків під магазини тощо, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поліції розповіли про обсяги розкрадання гуманітарної допомоги

Майно коштує понад 5 млн грн.

"Захисна амуніція та інші товари були вилучені під час обшуків приміщень у Києві. Їх використовували зловмисники, які організували протиправну схему постачання на територію України товарів військового призначення та подвійного використання", – ідеться у повідомленні.

Товари купили за волонтерські кошти. В Україну їх завезли під виглядом гуманітарної допомоги за підробленими документами від імені офіційних благодійних організацій. Планували продавати за завищеними цінами.

Двом учасникам кримінального провадження повідомили про підозру. Одного посадили під варту.

На Буковині викрили незаконну схему розкрадання гуманітарної допомоги. Її учасники отримували прибуток за продаж автівок, які передали для ЗСУ. Відомо, що працівники благодійної організації налагодили механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України як гумдопомога. Вони продавали їх людям, які шукали авто для ЗСУ.

Після отримання коштів автівки передавали військовим частинам нібито як гуманітарну допомогу безплатно. За такою схемою продали чотири машини.

Зараз ви читаєте новину «Військові отримали амуніцію, яку вилучили в шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі