субота, 23 грудня 2023 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Блискавична й витончена операція": у Повітряних силах розповіли деталі збиття російських Су-34

"Блискавична й витончена операція": у Повітряних силах розповіли деталі збиття російських Су-34
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів деталі збиття трьох російських винищувачів Су-34. Фото: ukrinform.ua

Збиття трьох російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 22 грудня було блискучою операцією Сил оборони України.

Пілоти ворожих літаків знахабніли та намагалися підлетіти ближче, щоб завдати ударів по бійцях ЗСУ. Про це в ефірі "Армія TV" та Українського радіо розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, російських пілотів українським захисникам вдалося застати зненацька, після чого "операція відбувалася блискавично і витончено".

"Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на більшу глибину оборони наших військ", - сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Совпадєніє?" - у Повітряних силах "потролили" Путіна після збиття трьох Су-34

Він також розповів, що 500-кілограмові КАБи можуть летіти 20-25 км, проте "коли хочеться і руки чешуться завдати удару, то треба підлетіти ближче".

"Вони ризикнули невдало. Сподіваємося, таких ризиків окупанти робитимуть більше", - додав Ігнат.

За його словами, подібне збиття літаків загарбників раніше було біля острова Зміїний, а також над російською Брянської областю. Ворог знахабнів знову, тобто "їх нічого не навчила брянська історія, одеські історії, де були теж перехоплені і "Су-24", і "Су-35""

"Відразу три "жирних" цілі українські військові знищували на початку російської агресії, коли ворог поводив себе нахабно, залітаючи фактично над українськими містами", - розповів Ігнат.

Він вважає, що збиття трьох бортів ворога стало "топ подією", і після цього росіяни тричі подумають, чи варто підлітати до українських кордонів.

22 грудня українські військові знищили одразу три російські винищувачі Су-34. Вони були збиті на Південному напрямку.

Літаки, збиті силами ППО на Півдні, були одними з найновіших у російській армії. Ці літаки давно не з'являлися у статистиці втрат РФ, сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «"Блискавична й витончена операція": у Повітряних силах розповіли деталі збиття російських Су-34». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі