понеділок, 08 червня 2015 10:20

Моcкаль передав Шокіну список злочинів "добровольців" "Айдару"
14

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль направив генпрокурору Віктору Шокіну та міністру МВС Арсену Авакову перелік злочинів, скоєних так званими добровольцями "Айдару" в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це він повідомив на своєму офіційному сайті.

"З трибуни Верховної Ради було заявлено, що Генпрокуратура розслідує злочини Мельничука тільки у Києві, Київській та Житомирській області. У той же час є купа фактів викрадень, здирництва, катувань, грабежів, незаконного застосування зброї і т.д. у зоні проведення АТО. Як правило, ці злочини скоєні так званими добровольцями, котрі отримали від Мельничука незареєстровану зброю, носили нашивки "Айдару", але по документах у батальйоні не значилися", - пише Москаль.

Він наголошує, що частина "Айдару" дійсно зі зброєю в руках захищає територіальну цілісність України на передовій, тоді як інша частина вирішила банально заробити на війні.

Москаль заявляє, що у переліку тільки 25 відсотків злочинів, серед яких найважчі та найбільш резонансні – викрадення держслужбовців із вимогою викупу, опір працівникам правоохоронних органів, пограбування підприємців тощо.

"До мене щодня звертаються потерпілі та їхні рідні з питанням, чи будуть колись винні покарані. І що мені їм казати – що Мельничука судитимуть тільки за Київ, Київську та Житомирську область? Усі названі злочини мають бути розслідувані правоохоронними органами, а винуватці притягнуті до найсуворішої відповідальності, згідно з українським законодавством", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Моcкаль передав Шокіну список злочинів "добровольців" "Айдару"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі