вівторок, 20 грудня 2022 15:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Між окупаційними адміністраціями на захоплених Росією територіях назрівають конфлікти ‒ ISW

Між окупаційними адміністраціями на захоплених Росією територіях назрівають конфлікти ‒ ISW
На ватажка терористичної ДНР Дениса Пушиліна скаржаться інші представники окупаційних адміністрацій. Фото: zn.ua

Окупаційні адміністрації на різних захоплених Росією українських територіях конфліктують між собою.

Про це, зокрема, свідчать суперечки, які виникли між колаборантами з терористичної ДНР та іншими окупаційними адміністраціями, повідомляє у новому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Так, підтримуваний Росією "голова Асоціації вантажних перевізників та експедиторів Криму" Анатолій Цуркін 18 грудня оприлюднив публічне звернення до ватажка бойовиків ДНР Дениса Пушиліна із закликом врегулювати "незаконні, безпідставні дії, які здійснюються на території "ДНР" співробітниками різних військових, адміністративних, правоохоронних та бюрократичних органів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі розмріялись про окупацію ще двох міст України – РНБО відреагувала

Цуркін також заявив, що представники незаконного формування ДНР в районі Нікольського і Мангуша без особливих причин затримують вантажівки, що прямують з тимчасово окупованого Криму. Бойовики, за словами Цуркіна, необґрунтовано відбирають документи у водіїв та вилучають самі авто.

"Скарги Цуркіна, ймовірно, частково виникли в результаті посилення тиску на російську владу для пошуку альтернативних логістичних шляхів з Росії до Криму через пошкодження Керченського мосту. Крім того, вони символізують зростаючі тертя між так званою ДНР та іншими афілійованими з Росією угрупованнями. Відсутність адміністративної згуртованості в режимі Пушиліна, очевидно, погано сприймається іншими російськими та підтримуваними Росією органами влади", ‒ йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, це загалом свідчить про те, що Пушилін не спілкується ефективно з іншими окупаційними органами.

Російські окупанти не полишають спроб захопити Бахмут Донецької області. На цьому напрямку безуспішно намагається вести наступ ПВК "Вагнер". Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Однак нещодавно маріонетка Кремля Денис Пушилін зробив заяву про те, що разом із "вагнерівцями" участь у боях в цьому районі беруть сили ДНР. Ватажка бойовиків одразу ж розкритикували російські мілблогери, які заперечили причетність ДНР до боїв під Бахмутом.

Зараз ви читаєте новину «Між окупаційними адміністраціями на захоплених Росією територіях назрівають конфлікти ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі