понеділок, 24 квітня 2017 06:01

Мирну ходу підірвали протипіхотною міною

Мирну ходу підірвали протипіхотною міною
Підозрювані у вчиненні теракту в суді / фото: УНІАН

У Фрунзенському районному суді Харкова 24 квітня 2015 року пройшло перше слухання у справі теракту під час патріотичної Ходи 22 лютого 2015 року. На лаві підсудних харків'яни - Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов.

Їх підозрюють в організації вибуху під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донбасі. За даними силовиків, чоловіків завербували російські спецслужби. Вони проходили підготовку в російському місті Бєлгород, а за вчинення теракту повинні були отримати $10 тис.

Самі обвинувачі вини не визнають. Заявляють, що на них тиснуть та б'ють в слідчому ізоляторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятували Харків: адміністрацію звільнили від сепаратистів за 5 хвилин

За версією слідства, вони заклали вибухівку біля Палацу спорту на проспекті Петра Григоренка (тоді – проспект Маршала Жукова - Gazeta.ua). Внаслідок вибуху гине лідер харківського Євромайдану 52-річний Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко, 37 років. Наступного дня в лікарні помирає 15-річний Данило Дідик. Ще через день 20-річний Микола Мельничук. Дев'ятеро людей отримують поранення.

Вибух був проведений дистанційно з використанням протипіхотній міни потужністю близько двох кілограмів тротилу, начиненою вражаючими елементами. Кількість жертв могло бути великим, якби автомобіль "Газель", який прийняв на себе частину осколків.

Зараз ви читаєте новину «Мирну ходу підірвали протипіхотною міною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі