четвер, 27 жовтня 2022 14:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони прокоментувало ситуацію із виплатою зарплат військовослужбовцям

Міноборони прокоментувало ситуацію із виплатою зарплат військовослужбовцям
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що за місяць на зарплати для ЗСУ йде та сума, яку раніше платили за рік. Фото: Укрінформ

За місяць на зарплати для Збройних сил України йде та сума, яку раніше платили за рік.

Для військовослужбовців до кінця року передбачені кошти на виплату щомісячного грошового забезпечення. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 50% на оборону і військові облігації: Шмигаль назвав цифри бюджету

За її словами, зараз за місяць виплачується грошове забезпечення на ту суму, яка до повномасштабного вторгнення РФ передбачалася на рік.

"Зараз тривають необхідні процедури після прийняття змін до Державного бюджету на 2022 рік, і по закінченню цих процедур усі наші військовослужбовці отримають виплати у повному обсязі. Ці гроші бюджетом передбачені", – запевнила Маляр.

В умовах повномасштабної російської агресії раз на квартал переглядають державний бюджет.

У зв'язку із цим можуть відбуватися затримки виплат військовослужбовцям. Про це повідомило Міністерство оборони.

Військовим частинам профінансували 83% щомісячного грошового забезпечення за вересень. Там нагадали, що у серпні виплати відбулися із затримкою до двох тижнів.

Уряд змінив порядок виплат українським військовим. Захисники, які перебувають у зоні бойових дій, отримуватимуть до 30 тис. грн пропорційно дням служби за місяць. 100 тис. грн виплачуватимуть тим, хто виконує бойове розпорядження, а також військовим на час лікування після поранення.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони прокоментувало ситуацію із виплатою зарплат військовослужбовцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі