четвер, 30 березня 2023 17:16

Мінкульт подав заяву до поліції через ситуацію у лаврі

Мінкульт подав заяву до поліції через ситуацію у лаврі
Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" не змогла розпочати роботу у четвер, 30 березня. Фото: Лілія Мицко

Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" не змогла розпочати роботу у четвер, 30 березня.

За фактом фізичних перешкоджань з боку Російської православної церкви в Україні подали заяву в поліцію. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Telegram.

За його словами представники монастиря від Лаври, які входять до складу комісії, не змогли пояснити, у кого ключі від будівлі, яку хотіли перевірити.

Також потрапити туди перешкоджали близько 100 людей. Як сказано на сайті МКІП, про це комісія склала акт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація в Києво-Печерській лаврі: московські попи не пускають в заповідник міністерську комісію

Монастир відкликав з комісії: економа Києво-Печерської Лаври архимандрита Зінона, протоієрея Георгія, начальника ВКБ та головного інженера.

"Брутальна поведінка представників Російської церкви щодо представників Комісії глибоко дисонує з їхніми закликами до Бога. Завтра Комісія продовжить свою роботу в будь якому разі", – заявив Ткаченко.

Заповідник просить порушити кримінальну справу та вжити заходи, щоб прибрати перешкоди у користуванні майном, яке є державною власністю.

29 березня РПЦ мала покинути усі приміщення, які орендує в Києво-Печерській лаврі. Ще 10 березня Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив чоловічому монастирю РПЦ в Україні попередження про розірвання договорів оренди.

На території Лаври у середу зібрались прихильники російської церкви нібито на молитву.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт подав заяву до поліції через ситуацію у лаврі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі