понеділок, 24 червня 2013 13:35

Міліціонери-гвалтівники силою одягали наручники на журналіста зі зламаною ногою. Без жодної причини

Міліціонери-гвалтівники силою одягали наручники на журналіста зі зламаною ногою. Без жодної причини
Міліціонери насильно затримали хворого журналіста без усяких підстав. Скріншот із відео

Опозиційного журналіста з Котовська Анатолія Тіору 21 червня посадили за грати.

Про це повідомляє кореспондент "Погляду з Одеси".

Журналісту дали 5 діб адміністративного арешту, водночас, за останніми даними, проти нього порушено кримінальну справу за те, що він, нібито вкусив міліціонера при затриманні.

Для розправи над журналістом влада Котовська використовувала сімейний конфлікт: нібито його дружина після сварки написала на нього заяву у правоохоронні органи. Водночас, як сам журналіст стверджує, що дружина вигнала його з дому, де знаходяться його гроші та документи.

Журналіст сам викликав міліцію, щоб потрапити у свій будинок, але прибулі правоохоронці затримали Тіору.

У ході затримання міліціонери не пред'явили ніяких документів і постанов, а просто "попросили пройти до райвідділу". Після того, як Тіора, який ледве рухається самостійно через поламану ногу відмовився виконувати неправомірні вимоги міліціонерів - його закували у наручники і забрали до райвідділу, потім посадили на 5 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині будинок активіста партії "За Україну!" закидали коктейлями "молотова"

"Тепер йому шиють ще й кримінальну справу, за те що він, нібито вкусив міліціонера. Зараз до Тіори нікого не пускають, можливо, його побили до напівсмерті, катують", - повідомив знайомий Тіори.

Анатолій Тіора - відомий громадський діяч і журналіст газети "Котовська реклама". За непримиренну позицію в його боротьбі з мером Котовська - "регіоналом" Анатолієм Івановим та свавіллям депутатів Котовської міськради йому неодноразово погрожували і намагалися спалити будинок.

Також на одному із засідань Котовської міськради Тіора зазнав нападу депутатів-"регіоналів": його грубо виштовхали з будівлі, вирвавши сумку з особистими речами, яку потім викинули у дворовий туалет. Після цього на нього сфабрикували кримінальну справу.

На відео, знятому місцевими журналістами, спочатку мер Котовська Анатолій Іванов скаржиться депутатам, що Тіора і його соратники "замучили його скаргами у різноманітні інстанції", через що, за його словами, "проходять постійні перевірки на місцевому ринку". У другій частині знятий сам процес затримання журналіста.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери-гвалтівники силою одягали наручники на журналіста зі зламаною ногою. Без жодної причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі