вівторок, 13 березня 2012 16:07

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Миколаївських гвалтівників хочуть лінчувати
10

Сьогодні Миколаївська обласна прокуратура назвала імена підозрюваних у зґвалтуванні та спробі вбивства 18-річної Оксани Макар.

Миколаївці мітингували під будівлею обласної прокуратури і міліції, спалили опудала, котрі імітували насильників. Під час мітингу миколаївці висунули вимоги – звільнити прокурора міста та взяти підозрюваних під варту. Погрожували в іншому випадку самосудом.

9 березня о 10 годині ранку в опіковий центр термічної травми при лікарні №3 міста Миколаєва привезли 18-річну Оксану Макар. Вона ніч лежала на смітнику, доки випадкові перехожі не почули її стогін. Дівчину зґвалтували та підпалили. Міліціонери затримали спочатку трьох підозрюваних. Згодом – двох з них відпустили. Це викликало шквал емоцій. В інтернеті люди домовлялися на форумах прийти пікетувати будівлю спочатку міліції, потім прокуратури. Писали прізвища затриманих – буцім-то затримали сина депутата Миколаївської міськради від Компартії України, колишнього прокурора Едварда Аракеляна – Артема, 21 рік, сина колишнього голови Єланецької райдержадміністрації – Максима Присяжнюка, 23 роки, та їхнього приятеля Євгена Краснощока, 23 роки. Користувачі мережі закликали вчинити над ними самосуд.

ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО: Згвалтована дівчина вижила після того, як її душили, а потім кинули у багаття

Інформацію підтвердив слідчий прокуратури Юрій Марченко.

"Є названий син голови Єланецької райдержадміністрації Максим Присяжнюк, ще один Євген Краснощок. А третій затриманий немає ніякого відношення до прокуратури. Його прізвище взагалі Погосян. Так, теж Артем", - зазначив слідчий

Він пояснив журналістам, що зараз триває слідство. У справ проходить три людини. Пообіцяв розібратися, хто ґвалтував та вбивав, а хто був співучасником.

"Двох, котрих відпустили на підписку про невиїзд – ми установили, що ті хлопці безпосередньої участі не приймали в злочині. Сьогодні суд встановить чи утримувати їх під вартою чи ні", – прокоментував Марченко.

За іншими даними, підозрювані досі сидять за гратами.

Зараз ви читаєте новину «Миколаївських гвалтівників хочуть лінчувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

186

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі