вівторок, 13 вересня 2022 14:16

МЗС України відреагувало на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

МЗС України відреагувало на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном
МЗС України відреагувало на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. Фото: shraibikus

МЗС України закликало Азербайджан і Вірменію до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту.

Про це в коментарі "РБК-Україна" заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко. Загострення відбулося в ніч проти 13 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан зробив офіційну заяву після загострення на кордоні з Вірменією

"Україна уважно стежить за розвитком ситуації на кордоні Азербайджану й Вірменії. Закликаємо сторони до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту з дотриманням норм міжнародного права, зокрема поваги суверенітету й територіальної цілісності держав в межах їх міжнародно визнаних кордонів", – сказав він.

Ніколенко згадав і роль країни-агресорки Росії у "врегулюванні" цього конфлікту.

"Бачимо нікчемність будь-яких посередницьких зусиль і зусиль з підтримання миру з боку Російської Федерації, яка вчергове демонструє нездатність виконувати свої зобов'язання", – наголосив речник.

У ніч на 13 вересня на кордоні Азербайджану й Вірменії загострилася ситуація. Держави обмінялися звинуваченнями в провокаціях і обстрілах. Почалися бої.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян одразу зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну. Опісля він скликав Радбез, на засіданні схвалили рішення просити допомоги в Росії та ОДКБ.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України відреагувало на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі