понеділок, 19 грудня 2022 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Мелітополя розповів про свавілля окупантів на Запоріжжі

Мер Мелітополя розповів про свавілля окупантів на Запоріжжі
На окупованому Запоріжжі 90% медзакладів лікують тільки поранених росіян – мер Мелітополя. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У тимчасово захоплених районах Запорізької області росіяни підпорядкували екстрену медичну допомогу армійським потребам.

Росіяни перетворили медичні заклади на військові госпіталі – 90% лікарень надають допомогу виключно пораненим загарбникам. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в Telegram 18 грудня.

"Окупанти голосно заявили про вручення 90 авто "швидких" лікарням на зайнятих територіях. Правда, забули на камеру вказати, що ці автівки потрібні, в першу чергу, щоб возити своїх "трьохсотих" на Крим. А мирним жителям приїзду "швидкої" тепер доводиться чекати по пів години", – написав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни проривали напрямок, що відкриває дорогу до Дніпра та Запоріжжя

Він зазначив, що у медиків регіону вилучили укомплектовані сучасні реанімобілі, а натомість "вручили" вироби російського автопрому.

"Вірю: наступну "медичну реформу" на окупованих територіях проведуть Збройні сили України", – наголосив мер Мелітополя.

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях насильно утримують місцевих жителів, які хочуть виїхати, повідомляв Іван Федоров.

У тимчасово захопленому Мелітополі окупанти розставили бетонні конуси, сказав Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Мер Мелітополя розповів про свавілля окупантів на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі