середа, 24 жовтня 2012 12:59

Медики вбили 16-річну дівчину, яка потрапила в лікарню з розладом шлунку?

Медики вбили 16-річну дівчину, яка потрапила в лікарню з розладом шлунку?
Батьки впевненні, що винні лікарі, які через крапельницю пустили в організм невідому речовину. Фото: tsn.ua

16-річна дівчина потрапила в райлікарню з розладом шлунка, а за три години медики констатували смерть. Батьки впевненні, що винні лікарі, які через крапельницю пустили в організм невідому речовину.

Справу за фактом загибелі дівчини міліція порушила лише після втручання журналістів, повідомляє ТСН.

У цій родині не усміхаються останні два місяці. Рівно стільки часу минуло після смерті старшої доньки. Вину в її загибелі батьки повністю покладають на медиків. Кажуть, що ніщо не свідчило про смертельну хворобу. Дівчину відправили до райлікарні після того, як вона поскаржилася на біль у животі і знепритомніла через раптове зниження тиску.

Мати каже, що черговий анестезіолог із начмедом відразу почали курс інтенсивної терапії й поставили крапельницю. За кілька хвилин пацієнтка, яка весь час була при тямі, закричала.

"Я такий крик чула тільки в пологових залах. Вона кричала з певною періодичністю, спочатку там крик був через 15 хвилин, потім через 10, а уже перед смертю вона кричала і не переставала", - розповідає подруга родини Любов Грищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксана Мусіюк померла після операції у приватній клініці

Родичі почали благати медиків, щоб дівчину від'єднали від крапельниці. Лише за 15 хвилин до смерті пацієнтки до неї покликали місцевого хірурга.

"Сказав: "Я нічим допомогти не можу, там були лікарі, вони надавали терапію, хай вони, - каже, - за це й відповідають, вони в цьому винні", - говорить мати дівчини.

Через три години після того, як її привезли до лікарні, 16-річна дівчина померла. Результат судово-медичної експертизи батьків приголомшив.

"Отруєння невідомою речовиною, інтоксикація, токсична дистрофія внутрішніх органів, набряк легенів, повнокров'я внутрішніх органів", - повідомив головний лікар Семенівської райлікарні Анатолій Назаренко.

Батьки впевненні, що дитина померла через крапельницю. Щоб з'ясувати причину смерті своєї доньки і покарати винних, звернулись до президента, Генпрокуратури і в Міністерство охорони здоров'я. З медичного відомства надіслали дивну відповідь - порожній конверт.

Не спілкуються з батьками і медики райлікарні, де померла дівчина. Батьки написали заяву в міліцію. У відкритті кримінальної справи їм спочатку відмовили, та після запитань журналістів таки порушили. Справу загибелі 16-річної дівчини контролює прокуратура.

Остаточно причину смерті шістнадцятирічної дівчини у лікарні встановлять лише після низки необхідних експертиз.

Зараз ви читаєте новину «Медики вбили 16-річну дівчину, яка потрапила в лікарню з розладом шлунку?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі