пʼятниця, 10 грудня 2021 14:09

Медик та патрульний "збагатилися" на 1 млн грн, провертаючи Сovid-схему
10

У Києві правоохоронці викрили схему фейкової вакцинації, яку організував 29-річний патрульний поліцейський столиці спільно з працівницею медустанови.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва та столичної прокуратури.

Фото: Київська міська прокуратура

Медик вносила до інформаційної системи Helsi відомості про нібито проходження Covid-вакцинації для подальшого генерування у застосунку "Дія" електронного сертифіката. Пошуком "клієнтів" займався поліцейський.

"Розмір грошової винагороди залежав від назви вакцини, якою нібито робили щеплення, та становив від 4 тис. до 5 тис. грн", - ідеться в повідомленні.

За місцем роботи та проживання фігурантів провели 13 обшуків. Вилучили близько $13,5 тис. та майже 340 тис. грн, ювелірні прикраси, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, Covid-сертифікати на різних осіб, а також списки громадян, які звертались з метою отримання підроблених свідоцтв про вакцинацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17-річний підробив "Дію" і створив найбільший канал розповсюдження фальшивки

"Зазначені списки налічують понад 200 прізвищ. Це може свідчити про отримання учасниками групи неправомірної вигоди на суму близько 1 млн грн", - додали в повідомленні.

За викритими фактами розпочали кримінальне провадження. Ділкам повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до цього злочину.

У Львівській області кіберполіція затримала чоловіка, який продав фальшиві довідки з негативним результатом на Covid-19 та Covid-сертифікати для перетину кордону. 31-річний мешканець рекламував свої послуги у групових чатах, де було понад 15 тис. підписників.

Зараз ви читаєте новину «Медик та патрульний "збагатилися" на 1 млн грн, провертаючи Сovid-схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі