субота, 24 лютого 2024 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Мав виконувати терористичні завдання: у ГУР повідомили деталі знищення російського А-50

Мав виконувати терористичні завдання: у ГУР повідомили деталі знищення російського А-50
У ГУР Міноборони України повідомили подробиці знищення російського літака А-50. Фото: zn.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони України офіційно повідомило, що російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50У був збитий 23 лютого поблизу міста Приморсько-Ахтарська на Азовському морі.

Свій останній зліт А-50У здійснив 23 лютого о 15:50 з аеродрому "Ахтубінськ" та мав виконувати терористичні завдання держави-агресора РФ поблизу Приморсько-Ахтарська та Зернограда. Про це повідомила пресслужба ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищення російського А-50: загарбники брешуть про "дружній вогонь"

О 18:45 станції радіотехнічної розвідки ГУР Міноборони України зафіксували різке припинення роботи у цьому районі радіолокаційного комплексу "Шмєль", яким обладнано А-50У.

"Вогневе ураження модернізованого ДРЛВ А-50У ВКС РФ також підтверджують радіоперехоплення розмови екіпажу прикриття Су-35. Один з російських пілотів у радіоефірі повідомляє, що спостерігав роботу ППО, спалах та вибухи. Додатковою ознакою успіху спільної операції ГУР МО України та Повітряних Сил ЗСУ є наказ припинити місії для двох літаків Су-35, а також трьох бортів Су-34 ВКС РФ , які виконували завдання поблизу н.п. Міллєрово - частина з них планувала завдати авіаударів поблизу Авдіївки", - додали в ГУР.

Увечері 23 лютого у районі Азовського моря українські війська знову збили російський розвідувальний літак А-50.

Це - російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, яким росіяни керують атаками ударної авіації і виявляють у небі українські літаки.

Зараз ви читаєте новину «Мав виконувати терористичні завдання: у ГУР повідомили деталі знищення російського А-50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі