понеділок, 28 жовтня 2019 21:32

Мав пістолет, ключі та фальшивий паспорт: розповіли про довічника, який застрелив нацгвардійця

Мав пістолет, ключі та фальшивий паспорт: розповіли про довічника, який застрелив нацгвардійця
21-річного солдата Нацгвардії убив засуджений до довічного під час етапування. Фото - facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Довічника Дмитра Бевзюка, який убив нацгвардійця, підозрювали у низці злочинів.

Проте довести причетність до усіх не змогли, повідомив ректор Одеського державного університету внутрішніх справ В'ячеслав Аброськін.

"Оперативники Запорізької області нагадали мені, що за цим покидьком не один і не два вбитих, за яких він покарання не несе. Цей Бевзюк у Запоріжжі скоїв розбій із пораненням валютників на вул.Сталеварів, ще один розбій із подальшим пораненням підприємця, вбивство на вул. Гарнізонній, вбивство на вул. Бородинській, а також ще маса подій, де просто не вистачало доказів", - розповів Аброськін.

Засуджений до довічного позбавлення волі відбуває покарання в ІК-55 у Вільнянському районі. Його доставляли в Дніпро для проходження лікування в лікарні при виправній установі. Втечу із спецвагона злочинець ретельно планував. Йому навіть вдалося пронести з собою в поїзд пістолет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото нацгвардійця, якого вбив довічник

Конвой частини привіз засудженого з виправної колонії, що в Вільнянському районі, в Запорізьке СІЗО 17 жовтня, розповів командир військової частини 3026 Нацгвардії Сергій Щербина.

"Оскільки він засуджений до довічного позбавлення волі, до місця призначення його повинен був супроводжувати особливий конвой. Конвоїри приїхали з Дніпра. У частині 3026 їм виділили спецавтомобіль для доставки злочинця до спецвагону. Вони перевірили речі і поїхали на вокзал. Сіли в спецвагон і поїхали до Дніпра", - розповів Щербина, передає "Індустріалка".

Серед речей засудженого виявилося багато консервних банок заводського закупорювання - типу банки з ананасами. Як згодом з'ясувалося, в одній знаходилися гроші, паспорт на інше ім'я з його фото і пістолет. Мав також ключ від тамбура.

У Дніпрі конвойованого повинні були висадити і спецавтомобілем перевезти в Дніпровське СІЗО. А вже потім - до виправної установи з лікарнею. Злочинець все розрахував - в туалет попросився при під'їзді до Дніпра. Сховав під одягом зброю, захопив ключі від тамбурних дверей. А вийшовши з туалету, напав на конвоїра.

"Це побачив солдат з іншої варти, побіг на допомогу. Озброєний злочинець вистрелив у сторону солдата. Поранення, на жаль, виявилися несумісними з життям", - додав Щербина.

Напад стався 25 жовтня близько 21.30 під час етапування залізницею. Засуджений до довічного позбавлення волі напав на вартових з метою їх обеззброєння та подальшої втечі. Нападника вдалося знешкодити та обеззброїти.

Зараз ви читаєте новину «Мав пістолет, ключі та фальшивий паспорт: розповіли про довічника, який застрелив нацгвардійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі