пʼятниця, 13 грудня 2019 20:02

Мати Павла Шеремета переймається, аби не постраждали невинні

Мати Павла Шеремета переймається, аби не постраждали невинні
Фото: Громадське телебачення

12 грудня Національна поліція України оголосила фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета. Мати журналіста Людмила Шеремет, яка живе у Мінську, про нові події у справі щодо вбивства її сина почула лише на брифінгу. Про нього дізналася випадково.

"Ні на мене не виходили, ні я нікого не турбувала", - сказала жінка, пише Радіо Свобода.

Щодо підозрюваних, то жінка боїться, щоб не постраждали невинні люди. Довіряє рішенню, яке винесе суд.

"Павла, не повернеш. Хотілося б правди. Але наскільки до неї наблизилися, дуже складно судити. Незадовго вийшов фільм-розслідування "Вбивство Павла" і, як мені здається, після його перегляду є над чим замислитися", - розповіла пані Людмила.

На думку матері Павла Шеремета, розслідування не довели до логічного завершення, в кращому випадку зупинилися десь посередині.

"Навіщо в такому "сирому" вигляді робити розголос? Тільки щоб показати сам процес? Я далека від усього, але є питання".

Людмилі Станіславівні сереживати втрату допомагає те, що її сина досі пам'ятають, люблять і поважають.

"Це те, що мене підтримує: пам'ять про нього жива, Пашка був хороший хлопець, гідна людина. Я недавно була в Брюсселі на церемонії нагородження премією його імені – громадянське суспільство збирало асамблею, і мене запросили її вручити. Було багато журналістів, громадських активістів з різних країн. Всі надзвичайно тепло згадували про Павла, було дуже приємно. Якось їхала в поїзді, моєю сусідкою була жінка з Харкова. Розговорилися, я сказала, хто мій син. І вона зі сльозами говорила, що пам'ятає, знає, тому що був талановитий журналіст і порядна людина. Який матері не було б приємно почути таке про свою дитину?

Жінка пояснила, чому, на її думку, сталася прикра трагедія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він був не просто моїм сином, він був моїм другом" - мати Павла Шеремета

"Комусь позиція мого сина заважала. Ті люди готові на все. Але все одно, як постійно повторював Паша, жив з цією ідеєю: сила не в насильстві, сила в правді. Сподіваюся, коли-небудь це зрозуміють і інші", - сказала Людмила Шеремет.

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016- го у віці 44 років, коли його автомобіль вибухнув у центрі Києва, де він жив останні п'ять років. Павло від середини 1990-х працював на телебаченні, в друкованих виданнях та на інтернет-ресурсах Білорусі, Росії та України. 12 грудня Національна поліція України оголосила фігурантів справи про його вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Мати Павла Шеремета переймається, аби не постраждали невинні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі