понеділок, 15 лютого 2016 16:57

Масштабна спецоперація в Києві: вилучили гранатомети, автомати та вибухівку

Масштабна спецоперація в Києві: вилучили гранатомети, автомати та вибухівку

Силовики у понеділок, 15 лютого, провели в Києві та Київській області операцію з вилучення незаконного обігу зброї.

Про це на брифінгу заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

"Проведено низку обшуків та знайдено чотири схрони зі зброєю у Печерському, Києво-Святошинському та Святошинському районах. Зокрема, під час обшуків було знайдено протитанковий гранатомет, 12 пістолетів-кулеметів "Скорпіон", 6 автоматів Калашникова, 10 підствольних гранатометів, 4 пістолети марки ТТ та 4 пістолети Макарова.

Крім того, було знайдено вибухівку - тротил, також більше тисячі набоїв до цієї зброї різних калібрів.

Також під час обшуків було виявлено понад 100 кілограмів каміння, яке схоже на бурштин, а також майже кілограм речовини, яка нагадує наркотичні засоби", - повідомив Ткачук.

Він зазначив, що СБУ встановила 7 учасників групи, які називали себе членами одного з добровольчих батальйонів. Слідчі перевірять діяльність чоловіків.

"Слідчі кваліфікують сьогоднішню реалізацію як таку, що має ознаки злочину, передбачені статею 258 "Теракт", зокрема тому, що у зловмисників були знайдені вибухові пристрої", - додав Ткачук.

Як раніше повідомлялося, прокуратура Києва провела обшуки у бійців батальйону "Крим", який не входить до складу жодної офіційної структури.

Зараз ви читаєте новину «Масштабна спецоперація в Києві: вилучили гранатомети, автомати та вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі