четвер, 26 січня 2023 12:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Маляр пояснила шалені втрати серед російський "чмобіків"

Маляр пояснила шалені втрати серед російський "чмобіків"
Ганна Маляр пояснила великі втрати серед російський мобілізованих. Фото: armyinform.com.ua

Російські мобілізовані потрапляють на передову без належної підготовки. Помирають від поранень, бо не отримують необхідну медичну допомогу.

Ще стають жертвами нещасних випадків конфліктів між військовослужбовцями, повідомила в Telegram заступниця міністра оборони Ганни Маляр.

"Командування російських окупаційних військ, як правило, направляє мобілізованих на передові позиції практично без належного забезпечення та підготовки, що призводить до масових втрат", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професійні військові РФ усіма способами намагаються лишитися в тилу

До того ж вони найбільше потерпають від зневажливого ставлення та насильницьких дій з боку військовослужбовців-росіян.

"Характерним явищем у підрозділах російських окупаційних військ є знущання над мобілізованими. Побиття потім обліковуть як побутові травми, у тому числі й випадки, які призвели до смертей внаслідок нестатутних відносин між військовослужбовцями", - пояснила вона.

Російські військкомати вже мобілізують не лише в'язнів. Відтепер у РФ не гребують жодною категорією мобілізованих, забирають навіть наркозалежних.

Ось таким чином російські воєнкоми виконують показники по мобілізації, зокрема в Північній Осетії. Інформацію підтвердив один із російських солдатів, що здався у полон. За його словами, він не вилікувався від наркозалежності і продовжував вживати наркотики, вже перебуваючи у лавах діючих загарбників у Запорізькій області.

Загалом стратегія Росії щодо мобілізації практикує залучення наркозалежних і криміналітету. Водночас у ЦНС уточнили, що воюють такі мобілізовані не лише в приватних військових компаніях, але й у регулярних військах РФ.

Зараз ви читаєте новину «Маляр пояснила шалені втрати серед російський "чмобіків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі