вівторок, 17 листопада 2015 13:04

Майже 3-годинний обстріл Зайцевого та "Гради" під Донецьком. Карта РНБО

Автор: mediarnbo.org
 

Бойовики ведуть провокативні обстріли по всій лінії зіткнення від Авдіївки і до Мар'їнки.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"Луганський напрямок. Учора було абсолютно тихо. На цій ділянці фронту бойовики не порушували режим припинення вогню.

Донецький напрямок. Учора було спокійно на Світлодарській дузі. Водночас на околицях Горлівки, зокрема у Зайцевому, Майорську та Новгородському протягом доби противник неодноразово відкривав вогонь у бік наших позицій як у світлу, так і в темну пору доби. Окрім стрілецької зброї та гранатометів, був зафіксований один епізод використання бойовиками міномету калібром 82 мм. Обстріл у Зайцевому з близької відстані тривав понад 2,5 години.

На ділянці фронту між Горлівкою та Ясинуватою противник відкривав вогонь по наших позиціях у Троїцькому та Верхньоторецькому. Вогонь вівся з сусіднього селища Красний Партизан, яке є опорним пунктом бойовиків, що діють у цьому районі.

Найскладніша ситуація - на західних околицях Донецька. Учора ввечері знову було зафіксовано роботу ворожих реактивних систем залпового вогню "Град". Противник розташував це озброєння у селищі Старомихайлівка, яке прилягає до Петровського району Донецька і перебуває на лінії розмежування. 3 реактивні снаряди було випущено по Красногорівці, 9 ракет - по місту Гірник Селидівської міськради, яке розташоване на відстані 14 км від фронту.

У Красногорівці такж було зафіксовано роботу ворожого 82-мм міномета та машини бойової піхоти.

Маріупольський напрямок. Учора бойові дії велися лише поблизу селища Широкине в темну пору доби. Було зафіксовано 3 мінометні обстріли наших позицій, а також кілька провокацій НЗФ із застосуванням стрілецької зброї. Вогонь вівся з околиць селища Широкине, яке знаходиться на узбережжі Азовського моря", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «Майже 3-годинний обстріл Зайцевого та "Гради" під Донецьком. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі