четвер, 15 березня 2007 08:20

Лужков погодився на допит в Україні

Мер Москви Юрій Лужков готовий зустрітися з представниками Служби безпеки та Міністерства закордонних справ України й знову підтвердити свою позицію щодо Криму. Про це повідомляє прес-служби мера і уряду Москви.

"Мер Москви Юрій Лужков готовий зустрітися й провести бесіду з представниками цих відомств, щоб підтвердити висловлювання, зроблені ним у Криму впродовж останньої поїздки", - йдеться в заяві прес-служби.

Прес-служба нагадує, що 21 лютого на церемонії відкриття центру "Дім Москви" в Севастополі Лужков згадав про "проблеми, які відірвали Севастополь від Росії, відірвали Крим від Росії".

При цьому прес-служба мера Москви зазначає, що Лужков переконаний, що "слова, сказані в Севастополі, відображають думку більшості росіян за наслідками розвалу СРСР, зокрема щодо Криму й Севастополя, а також бажання москвичів здійснювати допомогу Чорноморському флоту".

Мер Москви "переконаний у своїй позиції, а також у тому, що його висловлювання жодним чином не є втручанням у внутрішні справи України".

22 лютого Міністерство закордонних справ України заявило, що українська сторона розцінює висловлювання Лужкова в Севастополі як крок, направлений на нагнітання напруженості в суспільстві, підрив добросусідських відносин і стратегічного партнерства між Україною і Росією. У коментарі МЗС нагадувалося, що 21 лютого в Севастополі мер Москви дозволив собі публічно поставити під сумнів статус Кримського півострова в складі України.

Особливу стурбованість у МЗС викликали також публічні заклики Лужкова до громадян України брати участь у масових акціях, які мають політичний характер, що є прямим втручанням у внутрішні справи іноземної держави, пишуть РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Лужков погодився на допит в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі