середа, 07 лютого 2024 16:58

Липові медичні довідки від депутата і "бронь" у судах: викрили ще п'ять схем ухиляння
4

Фото: СБУ

Служба безпеки України заблокувала ще п'ять схем ухилення від мобілізації і незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Затримали організаторів оборудок. Серед фігурантів - депутат Калуської районної ради і посадовець Служби судової охорони. Про це СБУ повідомила у середу.

За гроші вони пропонували військовозобов'язаним уникнути призову та організувати втечу за кордон з підробленими документами або в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких "послуг" ділки оцінювали до $10 тис.

Івано-Франківська область

Військові контррозвідники СБУ затримали "на гарячому" депутата Калуської райради, який продавав фіктивні меддовідки про тимчасову непридатність до служби за станом здоров'я.

Фігурант особисто отримував гроші за готовий пакет підроблених документів. До незаконної діяльності він залучив свого знайомого, який підшукував ухилянтів, вів із ними "перемовини" та одержував від них "завдаток".

Кропивницький

СБУ та Державне бюро розслідувань затримали посадовця Служби судової охорони, який пропонував військовозобов'язаним ухилення від призову.

За різні суми хабарів він обіцяв призовникам працевлаштування у складі судового відомства для отримання "броні" від мобілізації до лав Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова ВЛК визнала свого чоловіка непридатним. Її оштрафували на смішну суму

Львівська область

Ліквідували ще один канал втечі ухилянтів до Європейського Союзу. До організації злочину причетний очільник місцевого благодійного фонду, який оформлював ухилянтів як водіїв гуманітарних перевезень, розповіла СБУ.

Черкаси

Затримали представника місцевого громадського об'єднання з охорони громадського порядку, який торгував фіктивними меддовідками про "погане" здоров'я.

Отриману підробку ухилянти подавали до військово-лікарської комісії для подальшого "списання" із військового обліку.

Хмельницька область

Місцевий житель за гроші переправляв призовників до сусідньої країни поза пунктами пропуску.

З початку ділок підвозив ухилянтів до кордону на авто, а потім показував їм обхідні "маршрути" лісовими стежками.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна, повідомила СБУ.

У Чернівцях викрили посадовців лікарень, які торгували фальшивими меддовідками про наявність психічних захворювань.

На Закарпатті викрили схему ухилянтів, які виїжджали за кордон через систему "Шлях".

Зараз ви читаєте новину «Липові медичні довідки від депутата і "бронь" у судах: викрили ще п'ять схем ухиляння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі