четвер, 17 березня 2011 12:55

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Ліквідатори аварії на "Фукусіма-1" зникають безвісти і "раптово хворіють"

Ліквідатори аварії на "Фукусіма-1" зникають безвісти і "раптово хворіють"

Двоє людей, які брали участь в усуненні наслідків вибухів на енергоблоках японської АЕС "Фукусіма-1", пропали безвісти.

Про це повідомляє Міжнародне агентство з атомної енергії. Ще два оператори електростанції отримали легкі ушкодження. Один службовець компанії-підрядника Tokyo Electric Power отримав перелом ноги та був госпіталізований разом з іншим робітниками.

За даними прес-служби МАГАТЕ, ще дві людини "раптово захворіли". Чотири людини отримали незначні травми під час вибуху на першому енергоблоці АЕС 11 березня. Під час вибуху на четвертому енергоблоці постраждали вже 11 осіб.

Є також потерпілі і від опромінення радіоактивними речовинами. Це близько двох десятків осіб. Один робітник отримав серйозне опромінення, його вивезли за межі небезпечної зони.

Тим часом глава МАГАТЕ Юкіо Амано заявив, що Пошкодження активної зони реакторів зафіксовані на всіх трьох енергоблоках АЕС.

За його словами, ситуація стала вкрай серйозною, у зв'язку з чим він має намір особисто приїхати для перевірки до Японії. Він зазначив, що пошкодження ядер підтверджено.

У середу МАГАТЕ оголосило про плани направити до Японії групу фахівців для допомоги в ліквідації надзвичайної ситуації на АЕС "Фукусіма-1".

Активною зоною реактора називається простір, де відбувається контрольована реакція поділу ізотопів урану. Повне руйнування активної зони призведе до викиду що у реакторі 99% радіоактивних елементів.

Сьогодні джерела, близькі до оператора атомної станції Фукусіма, підтверджують, що на 2-му енергоблоці є небезпека повного розплавлення ядра реактора.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідатори аварії на "Фукусіма-1" зникають безвісти і "раптово хворіють"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі