четвер, 01 грудня 2022 17:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Кораблі РФ у Чорному морі збирають розвіддані для удару по Україні – ОК "Південь"

Кораблі РФ у Чорному морі збирають розвіддані для удару по Україні – ОК "Південь"
Ворожі носії ракет уже споряджені та підготовлені, а те, що вони час від часу заходять до пунктів базування, може свідчити про реагування на погоду. Фото: AP

Перебування корабельного угруповання РФ у Чорному морі може означати продовження розвідки та збирання інформації для підготовки до можливих ракетних ударів.

Ворожі носії ракет уже споряджені та підготовлені, а те, що вони час від часу заходять до пунктів базування, може свідчити про реагування на погоду, включно зі штормом. Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Оперативна ситуація поки що досить стабільна, але це не повинно заспокоювати, бо пам'ятаємо: гібридна війна триває, і це, зокрема, розхитування інформаційного простору. Перебування в Чорному морі корабельного угруповання означає, що триває і повітряна розвідка, і збір даних, і підготовка до можливих ракетних ударів", – сказала речниця.

Гуменюк не виключила, що мета анонсів ракетного обстрілу – додатково нагнітати психологічну обстановку та тиск на населення. Проте загроза обстрілів і справді існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони Великої Британії показали місця найважчих боїв

"Ми чесно та відверто повідомляємо, скільки ракет виводить ракетоносій на службу, ми говоримо про те, що потрібно бути готовими до масованої ракетної атаки, тому що це один із засобів виснаження нашої ППО", – зазначила вона.

За інформацією речниці, окупанти використовують не іранські безпілотники, а російські "Ланцети". З її слів, це може свідчити як про те, що в Росії закінчилися запаси, так і про зміну тактики, також на їхнє застосування впливають погодні умови.

Гуменюк припустила, що відсутність дронів-камікадзе Shahed може бути пов'язана із вбивством іранських інструкторів у Криму, які вчили росіян запускати дрони.

Росія лякає Україну повідомленнями про "вирішальну ракетну атаку".

Таким чином ворог намагається тиснути на українців, прагне вплинути та залякати населення, заявила речниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини" 1 грудня.

За її словами, такі вкиди Росії – це елементи гібридної війни, інформаційний тиск і намагання ворога "брязкати зброєю".

Гуменюк вважає, що Москва намагається тиснути там, де не вистачає інших аргументів.

Зараз ви читаєте новину «Кораблі РФ у Чорному морі збирають розвіддані для удару по Україні – ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі