середа, 21 січня 2015 17:55

Координатор руху "Народний тил" розповів про деталі загострення ситуації під Донецьком

Координатор руху "Народний тил" розповів про деталі загострення ситуації під Донецьком
Георгій Тука. Фото: news.tut.by

Українським військовим не вдалося відбити будівлю і територію Донецького аеропорту.

Про це сьогодні повідомив журналістам під час прес-конференції волонтер, координатор руху "Народний тил" Георгій Тука, пише Лівий Берег.

За його словами, ситуація в Донецькому аеропорту різко погіршилася після того, як в будівлі були підірвані колони. У будівлі аеропорту на різних рівнях знаходяться і українські військові, і бойовики сепаратистів. "Позавчора була така ситуація, що наші викликали вогонь артилерії на себе", - говорить Тука. Він також повідомив, що в аеропорту триває процес полону українських військових - найбільша кількість втрат полоненими, пораненими і убитими, за даними Туки, понесли перша і друга рота дев'яностих батальйону вісімдесят першому бригади.

Тука підтвердив, що 17 січня українським військовим вдалося зробити значний прорив вперед.

"Звичайно, не було такого, як писали в фейсбуці жінки бальзаківського віку, що "Донецьк наш!", Але просунулися вперед суттєво. На зайнятих позиціях закріпитися не вдалося", - говорить волонтер.

За його словами, перед українськими військовими стояла мета, пішовши на прорив, перетворити Донецький аеропорт з фронтової точки в тилову. Причиною невдачі, говорить Тука, став збіг трьох чинників. По-перше, командуванням ні враховано низький рівень готовності бойової техніки. По-друге - погодні умови, нульова видимість. По-третє, практично повна відсутність зв'язку.

"Мабуть, ворогом був задіяний комплекс радіозаглушення", - говорить Тука.

Він повідомив, що українські військові зараз не мають доступу до аеропорту: не можуть підвести боєприпаси або забрати поранених.

Нагадаємо, сьогодні штаб АТО повідомив про ситуацію в Донецькому аеропорту наступне: "Ситуація в районі аеродрому контролюється штабом АТО, проводяться заходи, спрямовані на підтримку дій українських військовослужбовців, артилерія сил АТО завдає вогневе ураження за виявленими позиціях бойовиків і за будь-яких умов не веде вогонь по місцях, де живуть мирні жителі".

Зараз ви читаєте новину «Координатор руху "Народний тил" розповів про деталі загострення ситуації під Донецьком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі