вівторок, 25 червня 2019 10:04

Контррозвідка СБУ спіймала артилериста ДНР

Контррозвідка СБУ спіймала артилериста ДНР
Контррозвідка СБУ спіймала артилериста ДНР. Фото: СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала поплічника донецьких бойовиків із терористичної організації ДНР.

Чоловік приєднався до незаконних збройних формувань на Донеччині 2016-го. До травня 2019-го перебував у одному з ворожих артилерійських підрозділів, повідомляє прес-служба СБУ.

Артилерист співпрацює зі слідством і дає свідчення щодо діяльності проросійських терористів. Фігуранту оголосили підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України. Триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розгромили "в пух і прах" позицію бойовиків

"Зловмисник, зокрема, повідомив про численні випадки артилерійських обстрілів бойовиками житлових кварталів Донецька з використанням забороненого Мінськими домовленостями озброєння для висвітлення в проросійських ЗМІ як начебто провокацій з боку ЗС України. Розповів про переправлення на територію тимчасово окупованого Донецька російської зброї та обладнання, зокрема мобільної переносної станції супутникового зв'язку "Ауріга", – звітують у спецслужбі.

У Росії почалася раптова перевірка боєготовності Центрального військового округу. За тривогою підняті військові частини у 29 регіонах країни. Зокрема, у Сибірському, Уральському та Приволзькому федеральних округах.

Зараз ви читаєте новину «Контррозвідка СБУ спіймала артилериста ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі