вівторок, 08 серпня 2023 11:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ може показати прогрес ‒ у Генштабі Естонії прокоментували бойові дії в Україні

Контрнаступ може показати прогрес ‒ у Генштабі Естонії прокоментували бойові дії в Україні
У Генштабі Естонії вважають, що ЗСУ мають шанси на успішний контрнаступ. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Український контрнаступ може показати прогрес до зими, але це залежатиме від дій Росії.

Водночас кроки держави-агресорки є непередбачуваними. Про це заявив заступник начальника Генерального штабу Сил оборони Естонії полковник Март Вендла у коментарі Естонському національному мовленню.

За його словами, 1000-кілометрова лінія фронту захищена нерівномірно. Українські війська здатні виявляти проломи в лінії оборони противника,.

На думку естонського полковника, ЗСУ краще навчені тактиці малих підрозділів, можуть завдавати точних вогневих ударів та мають кращу розвідувальну інформацію.

"У них безперечно є шанс", ‒ сказав Вендла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог не просунувся – Маляр

За його словами, російські війська також значно посилили оборону після виведення з Херсона.

"Якщо решта областей має в середньому по 400 об'єктів оборони на район, то на напрямі Запоріжжя їх було 1400. Це говорить про масштаби глибини оборонної конструкції. Тож у цьому сенсі завдання, яке має вирішити Україна, надзвичайно серйозне", ‒ зазначив Вендла.

Він наголосив, що засоби оборони російських сил включають як великі рови і різні мінні поля, так і оборонні траншеї, артилерійські позиції і резервні райони, що перешкоджають прориву. Хоча українські сили ще не прорвали першу лінію оборони, невеликі успіхи мають місце.

"Це робиться в дуже широких масштабах, бо мета України ‒ привертати увагу на різних напрямках. Але й Росія намагається робити те саме, тому що усвідомлює важливість південного напряму для стратегічних цілей України, а отже, можна побачити деяку активність росіян на північному напрямку. Вони намагаються скувати сили та не допустити створення резервів для сприяння можливому прориву на південь", ‒ пояснив Вендла.

Сили оборони України продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Там українські війська закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 8 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Удари українських сил по російських військово-морських цілях, ймовірно, є частиною цілеспрямованої кампанії з перехоплення. Вона спрямована на створення сприятливих умов для проведення більш масштабних контрнаступальних операцій. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ може показати прогрес ‒ у Генштабі Естонії прокоментували бойові дії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі