субота, 12 листопада 2022 11:04

Київ та вісім областей ‒ де в Україні у суботу будуть аварійні відключення світла

Київ та вісім областей ‒ де в Україні у суботу будуть аварійні відключення світла
У Києві та восьми областях у суботу аварійно вимикатимуть світло. Фото: myvin.com.ua

В Україні 12 листопада будуть додаткові аварійні відключення електроенергії.

Це тимчасовий вимушений крок для збалансування енергосистеми. Аварійно відключатимуть світло у Києві та восьми областях: Київській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Житомирській, Харківській, Полтавській та Донецькій. Про це повідомляє Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможуть російські хакери знеструмити Україну – в СБУ дали відповідь

Пошкодження, яких зазнала енергетична інфраструктура під час атаки ворога по енергооб'єктах напередодні, привели до зростання навантаження на працюючу частину електромереж.

"Перевантаження може стати причиною нових пошкоджень та збільшення термінів ремонту. Тож аварійні відключення запобігають необхідності застосовувати ще більші обсяги обмежень", ‒ йдеться у повідомленні.

Енергетики запевняють, що після стабілізації ситуації в цих регіонах продовжать діяти планові відключення. В усіх інших регіонах України відключень поки не прогнозують.

У Києві можуть почати відключати електроенергію споживачам на більш тривалі проміжки часу. Причина цього – похолодання, оскільки при зниженні температури повітря зростає споживання електроенергії українцями.

У компанії Yasno пояснили, чи є загроза повного знеструмлення в Україні. Хоч повний блекаут і можливий, але зараз у країні немає передумов. Про це заявив генеральний директор енергетичної компанії Yasno, що входить до групи ДТЕК, Сергій Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Київ та вісім областей ‒ де в Україні у суботу будуть аварійні відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі