понеділок, 07 квітня 2014 07:10

"Кидали вибухові пакети, петарди, пляшки, каміння, цеглу" - харків'яни розповіли про звірства проросійських сепаратистів

Постраждалі під час протистоянь в Харкові активісти Евромайдана розповіли про побоїще та звірства проросійських сепаратистів.

Про на сторінці Євромайдану в Facebook написала активістка Катерина Булавіна.

"Я сьогодні приїхала о 4 невідкладну - саме туди направили найбільш постраждалих учасників зіткнення біля театру Шевченка. Там не було нікого з журналістів, мені вдалося взяти інтерв'ю в учасників побоїща. У лікарні виявилося мінімум шість чоловік (всього постраждалих - близько 20), але до 21.30 всі з лікарні поїхали. Підбиті очі, вибиті зуби, у двох - струс мозку. Але стан у хлопців бадьорий", - написала вона.

"У ЗМІ з'явилися нотатки про те, що учасників Правого сектора змусили поповзти на колінах. Хлопці повзали, так. АЛЕ ВОНИ НЕ З ПРАВОГО СЕКТОРА! Я розмовляла з тими хлопцями, які опинилися в лікарні, яких побили більше всіх - вони НЕ ПРАВИЙ СЕКТОР", - розповіла активістка.

"Мені вдалося взяти інтерв'ю у тих  хлопців, які опинилися в лікарні. За їх словами, міліції було катастрофічно мало, вони просто НЕ МОГЛИ нікого затримати, вони ледве стримували натовп", - додала вона.

"У відділенні з нас взяли всі свідчення, ми написали заяви, приїхала потім швидка допомога і нас забрали в лікарню", - розповіли постраждалі від рук сепаратистів.

"Ми спокійно йшли, останні. Ми нікого не чіпали. Ми ніякий не Правий сектор, просто люди, поверталися додому з мітингу. Нас почали оточувати, оточили. Міліція нас намагалася захистити. Якби не захищали - ми б вже живі не були. Ми ледве вирвалися. Я і ще мої хлопці - ми забігли в швидку допомогу і нас відвезли. Міліція нас там вивела, але потім уже ... кидали вибухові пакети, кидали якісь петарди, кидали пляшки, каміння, цеглу. Постраждало десь близько 10 чоловік. Музикант постраждав, Василь і інші хлопці, я ... Хлопчика з пробитою головою забрали на швидкій. Ми йшли останні, як Самооборона, на нас напали, відрізали від інших людей. Мене не чіпали. Напевно видно було, що я готовий захищатися. Нас поставили на коліна, а той хлопець, який не захотів ставати - він нас врятував - йому найбільше дісталося, а ми якось ... менти мали всіх заарештовувати, але їх було настільки мало, що їх тільки-тільки вистачало на те , щоб усіх стримувати . А іноді - і не вистачало, вони проривали захист. Але здається так жодного і не потягли в той натовп. А якби потягли, то навряд чи б звідти хтось вийшов живий. Міліції мало бути більше, але ті хто там були діяли правильно. Весь натовп кричав "на коліна, на коліна" , ну і міліція кричала - ставайте на коліна, не провокуйте. Був один хлопець , який не хотів ставати, і натовп тоді намагався прорвати міліцейські кордони. І міліція не могла нас від них врятувати! Їх було катастрофічно мало", - розповіли постраждалі про звірства натовпу проросійських активістів.

Зараз ви читаєте новину «"Кидали вибухові пакети, петарди, пляшки, каміння, цеглу" - харків'яни розповіли про звірства проросійських сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі