вівторок, 04 лютого 2020 23:32

Катастрофа МАУ: п'ять країн вимагають від Ірана повернути Україні "чорні скриньки"

Катастрофа МАУ: п'ять країн вимагають від Ірана повернути Україні "чорні скриньки"
Іран має повернути Україні "чорні скриньки". Фото: Укрінформ

П'ять країн, громадяни яких загинули у збитому під Тегераном літаку рейсу PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", вимагають в Ірану надати "чорні скриньки" для розслідування.

Країни вимагають, щоб це сталося негайно, йдеться у заяві, яку оприлюднило Міністерство закордонних справ Канади за підсумками телеконференції представників Канади, Афганістану, Великобританії, Швеції та України.

"Всі країни стурбовані небажанням Ірану передати" чорні ящики ". Додаток 13 до Конвенції про цивільну авіацію вимагає, щоб це сталося негайно. Щоб показати, що Іран як і раніше готовий повідомляти про це в повній і прозорій формі, він повинен негайно передати "чорні скриньки", - йдеться у повідомленні.

Сторони погодилися щодо необхідності тиску на Тегеран. Також країни домагатимуться, аби Іран виплатив рівну компенсацію для родин та сімей загиблих в авіакатастрофі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа літака МАУ: Іран припинив ділитися з Україною доказами

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа МАУ: п'ять країн вимагають від Ірана повернути Україні "чорні скриньки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі