пʼятниця, 16 жовтня 2020 09:32

Катастрофа Ан-26: вцілілий курсант повідомив про важливе рішення

Катастрофа Ан-26: вцілілий курсант повідомив про важливе рішення
Курсантові 20-річному В'ячеславу Золочевському, який вцілів в авіатрощі літака Ан-26 під Чугуєвом, вручили медаль "За військову службу Україні". Фото: tsn.ua

Курсантові 20-річному В'ячеславу Золочевському, який єдиний вцілів в авіатрощі літака Ан-26 під Чугуєвом на Харківщині, вручили медаль "За військову службу Україні".

Також він повідомив, що прийняв важливе рішення й налаштований повернутися до навчання. Адже і надалі хоче бути штурманом.

"Я повертаюсь до служби, наздоганятиму програму. Хочу сказати всім велике дякую, хто хвилювався за мене. Дякую лікарям і іншим військовослужбовцям, які приходили до мене", - сказав хлопець, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак із курсантами розбився через збій роботи двигуна

В'ячеслав під час падіння літака опинився в капсулі з фюзеляжу і відбувся лише забоями й порізами. 3 тижні його лікували у військовому шпиталі, а тепер ще місяць курсант відновлюватиметься вдома.

Його загиблих товаришів і наставників медалями нагородили посмертно.

Військовий Ан-26 Ш впав і загорівся ввечері 25 вересня під час заходу на посадку в місті Чугуєв під Харковом. На борту було 27 людей: 20 курсантів Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба та 7 членів екіпажу. Вижити на місці катастрофи вдалося двом курсантам, але наступного дня один з них помер у лікарні від важких опіків. Слідчі розглядають різні версії причин катастрофи. Серед них технічна несправність, помилка екіпажу та неналежне технічне обслуговування. Відомо, що цей Ан-26 1977 року випуску вже у жовтні мали відправити на технічну перевірку.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Ан-26: вцілілий курсант повідомив про важливе рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі