середа, 30 вересня 2020 13:29

Катастрофа Ан-26: слідство озвучило несподівану версію

Катастрофа Ан-26: слідство озвучило несподівану версію
На Харківщині розбився військовий літак Ан-26. Із 27-ми присутніх на борту вижив тільки один. Фото: facebook.com/segodnyaonline

Однією з можливих причин аварії військового літака Ан-26 з курсантами в Харківській області розглядають теракт.

Таку заяву зробив начальник Головного слідчого управління ДБР Максим Борчаковський, передає РБК-Україна.

Зазначається, що для підтвердження або спростування даної версії слідство призначить спеціальну вибухотехнічну експертизу.

"Всі версії, які звучать в ЗМІ, не відкидаються. З метою об'єктивного досудового розслідування зараз триває технічне розслідування, за результатами якого будуть уточнені версії", - зазначив Максим Борчаковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Море квітів і сліз: загиблий на борту Ан-26 20-річний курсант "поїхав" додому

Він нагадав, що у результаті первинного огляду місця події та дослідження даних радіообміну екіпажу і диспетчерів виникли 4 версії, які розглядає слідство: це технічна несправність агрегатів літального апарату; неналежне виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака і підготовки його до польоту.

25 вересня о 20:50 поблизу міста Чугуїв, на відстані майже 2 км до військового аеропорту, сталося падіння літака Ан-26 ЗС України військової частини А 4104 з подальшим загорянням. У літаку перебували військові льотчики та курсанти Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Всього на борту було 27 осіб. Вижив тільки один курсант.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Ан-26: слідство озвучило несподівану версію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі