пʼятниця, 02 жовтня 2020 15:59

Катастрофа Ан-26: рідним почали видавати тіла для поховання

Катастрофа Ан-26: рідним почали видавати тіла для поховання
На Харківщині розбився літак Ан-26. На борту перебували 27 офіцерів і курсантів університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: t.me/DBRgovua

Сьогодні, 2 жовтня, почали процедуру видавання тіл загиблих у катастрофі Ан-26 для поховання.

Касети запису розмов екіпажу літака вилучили з магнітофонного бортописця та виготовили стенограму. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Очікується або вже отримано низку необхідних для слідства матеріалів. Зокрема слідчі направили запит на отримання копій серійних справ на двигуни літака з АТ "Мотор Січ", узято зразки пального з уламків літака, які було виявлено. Витребувано відео з радарів у Харківському аеропорту; від ДП "Завод 410 ЦА" - оригінали справи другого ремонту літака; від Командування Повітряних сил ЗСУ - масив інформації, що становить інтерес для досудового слідства. Оглянуто оригінали медичних книжок 4 військовослужбовців, які керували польотами, та інше", - розповіли в ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Важко підібрати слова" - що розповів курсант, який не сів у Ан-26

Крім того, слідчі ініціювали перевірки з аналогічних питань, які стосуються всіх літаків виробництва ДП "Антонов" та які на цей час перебувають на озброєнні у ЗСУ, починаючи із 1991 року дотепер.

Досудове розслідування триває.

25 вересня, о 20:45, під час заходження на посадку розбився військовий літак Ан 26Ш. До 22:50 мав виконувати навчальний політ із 27 курсантами й офіцерами Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Екіпаж прийняв рішення повернутися раніше через збій у роботі лівого двигуна, за попередньою версією. Перед злітно-посадковою смугою літак похилився, крилом зачепив землю та вибухнув. 25 людей загинули на місці. Один курсант помер у лікарні наступного дня. Уцілів лише один – третьокурсник 20-річний В'ячеслав Золочевський. Він зараз у військовому госпіталі.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Ан-26: рідним почали видавати тіла для поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі