пʼятниця, 18 грудня 2020 12:40

Катастрофа Ан-26: командувачу Повітряних сил оголосили про підозру

Катастрофа Ан-26: командувачу Повітряних сил оголосили про підозру
25 вересня поблизу міста Чугуїв на Харківщині впав літак Ан-26. На борту були 27 військових льотчиків і курсантів. Вижив тільки один. Фото: ДСНС

Катастрофа літака Ан-26 у Чугуєві на Харківщині сталася в результаті сукупності помилок рішень командира борту за відсутності контролю з боку керівництва польотами.

У справі оголосили підозри. Серед них - командувачу Повітряних сил Сергію Дроздову. Його підозрюють у службовій халатності. Про це під час брифінгу повідомив начальник відділу Державного бюро розслідувань Вадим Приймачок.

Крім того, повідомлено про підозру керівнику польотами військової частини аеродрому в Чугуєві, а також командиру частини, який затвердив план польотів з порушеннями.

"За підсумком розслідування ДБР разом з Офісом генпрокурора здобуті докази, які дають підстави обґрунтовано підозрювати осіб, причетних до організації зазначених польотів. Вони допустили порушення у своїй службовій діяльності", - повідомив Приймачок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіла розкидало на сотні метрів: розповіли про пошукову операцію на місці падіння АН-26

Порушення були допущені як на стадії підготовки польоту Ан-26, так і під час катастрофи. Зокрема встановлено, що на борт літака були допущені сторонні особи, а саме курсанти-льотчики, що не мали досвіду в керуванні літаком із навантаженням. Командир літака також не мав навичок керування літаком в нічний час.

Провину підозрюваних підтверджують результати проведеної експертизи. Слідство вважає, що встановило ще не всіх причетних.

25 вересня о 20:50 поблизу міста Чугуїв, на відстані близько 2 км до військового аеропорту, упав літак Ан-26 ЗС України військової частини А 4104 з подальшим загоранням. У літаку перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил ім. І. Кожедуба. Усього на борту було 27 осіб. Вижив тільки 1.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Ан-26: командувачу Повітряних сил оголосили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі