пʼятниця, 04 березня 2022 06:08

Канцлер Німеччини закликав до припинення вогню: "Ми маємо покласти край війні"

Канцлер Німеччини закликав до припинення вогню: "Ми маємо покласти край війні"
Олаф Шольц закликав до припинення вогню. Фото: 24tv.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав до припинення вогню. Наразі він вважає постачання зброї Україні правильним кроком у зв'язку з діями Росії.

Про це він заявив у інтерв'ю телекомпанії ZDF.

"Для сприяння деескалації ситуації в Україні необхідно терміново досягти припинення вогню. Я не перестану спілкуватися не лише з українським президентом, а й з російським. Ми маємо зробити все, щоб покласти край війні", — заявив Шольц.

Канцлер додав, що НАТО не братиме прямої участі у конфлікті та його вирішенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде у 10 разів більше Чорнобиля": Кулеба вимагає негайно зупинити обстріли Запорізької АЕС

"Це призвело б до різкої ескалації цієї складної ситуації. От чому зараз не буде жодних рішень, які б привели держави-члени НАТО до військового залучення до цього протистояння", — пояснив Шольц.

Канцлер заявив, що Німеччина вже почала заміщати частину обсягів російського газу постачанням з інших джерел.

"Ми підготувалися до купівлі газу деінде, ми так чинили і продовжуємо", — сказав він, додавши при цьому, що закупівлі в Росії газу, нафти та вугілля продовжуються.

Розстрілюючи Запорізьку АЕС, Росія хоче повторити катастрофу у Чорнобилі.

Вона буде у шість разів потужнішою, заявив президент Володимир Зеленський у нічному відеозверненні.

"Європа має зараз прокинутися. Горить найбільша атомна електростанція Європи. Прямо зараз російські танки розстрілюють атомні блоки. Ці танки обладнані тепловізорами. Вони знають куди стріляють, вони до цього готувалися. Звертаюся до усіх, хто знає слово "Чорнобиль" і скільки горя та жертв принесла та катастрофа. З її наслідками боролися сотні тисяч людей, евакуювали десятки тисяч людей. Росія хоче це повторити", - сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Канцлер Німеччини закликав до припинення вогню: "Ми маємо покласти край війні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі