понеділок, 14 березня 2022 17:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Каналізація тече напряму у Дніпро – окупанти знищили очисні споруди біля Запоріжжя
5

У Запорізькій області російські військові пошкодили обстрілами очисні споруди Василівського експлуатаційного цеху водопостачання та водовідведення. Як наслідок, каналізаційні стоки без будь-якого фільтрування потрапляють у Дніпро.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.

Окупанти зокрема зруйнували обстрілом кілька важливих об'єктів. Знищили адмінбудівлю та перебили лінію електроживлення. Також розбита будівля каналізаційної насосної станції №1, що подавала стічні води міста Василівка на очисні споруди каналізації.

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух зазначив, що навіть у разі відновлення живлення функціонування очисних споруд не відновлять. Наразі потрібне капітальне відновлення споруд й обладнання каналізаційної насосної станції №1.

"За першої ж нагоди, коли з'явиться доступ до цих об'єктів, ремонтні роботи обов'язково проведемо", – додав він.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Каналізація тече напряму у Дніпро – окупанти знищили очисні споруди біля Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі