середа, 08 лютого 2012 12:45

З Лук'янівського СІЗО не випускають жінку, незважаючи на рішення суду

З Лук'янівського СІЗО не випускають жінку, незважаючи на рішення суду

Арештантку, що втратила в минулому році дитину в Лук'янівському СІЗО, як стверджує її адвокат, продовжують тримати в камері, незважаючи на рішення суду

Апеляційний суд Київської області 1 лютого 2012 розглянув подання слідчого прокуратури Київської області про продовження терміну утримання Олени Унгурян під вартою до шести місяців, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Як повідомив її адвокат Юрій Мартиненко, доводи слідчого "не підтвердилися ніякими доказами по справі, тому суд задовольнив клопотання захисника і відмовив у продовженні строку тримання під вартою".

При цьому, за словами Мартиненка, термін утримання Унгурян під вартою закінчився 7 лютого 2012.

"В цей же день в 10:00 слідчий прокуратури разом із захисником прибув у СІЗО, де вручили Унгурян постанову про зміну запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд", - розповів адвокат.

Таким чином, зазначає Мартиненко, його підзахисну повинні були випустити, "але вона незаконно перебуває досі у СІЗО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ув'язнена Лук'янівського СІЗО померла в лікарні № 9, запевняють тюремщики

"Керівництво СІЗО нічого не пояснює, а продовжує незаконно позбавляти її волі. На мою думку, таким чином намагаються помститися за публікації про зрив вагітності Унгурян в СІЗО і нелюдських методах її утримання", - вважає Мартиненко.

Він переконаний, що в діях начальника СІЗО простежується склад злочину, передбачений ст.371 ч.2 КК України (завідомо незаконні затримання).

Нагадаємо, 7 жовтня 2011 прокуратура Київської області порушила кримінальну справу проти бухгалтера сільради Віти-Поштової Києво-Святошинського району Олени Унгурян за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України ("вимагання хабара з використанням службового становища"). 13 жовтня Києво-Святошинський райсуд обрав їй запобіжний захід у вигляді арешту, після чого Унгурян була поміщена до Лук'янівського СІЗО. Незважаючи на протест з посиланням на те, що Унгурян вагітна і є матір'ю двох неповнолітніх дітей, апеляційний суд відмовив адвокату підозрюваної у зміні запобіжного заходу.

Пізніше стало відомо, що у жінки в СІЗО трапився викидень, проте переводити її в лікарню працівники СІЗО відмовлялися.

"Вона потрапила в слідчий ізолятор на третьому місяці вагітності ... Моя підзахисна зверталася до конвоїрів, говорила, що їй погано. Проте лікаря до неї своєчасно не викликали. Гінеколог оглянув її, коли вже стався викидень", - повідомляв Мартиненко.

У той же час, коментуючи випадок у СІЗО, у Державній пенітенціарній службі факт самовільного патологічного переривання вагітності у арештантки і факт загрози її життю заперечували.

Зараз ви читаєте новину «З Лук'янівського СІЗО не випускають жінку, незважаючи на рішення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі