субота, 04 листопада 2023 07:35

Італію охопила масштабна повінь: повідомляють про загиблих та зниклих безвісти
8

В Італії 3 листопада сталася масштабна повінь. Відомо про щонайменше шістьох загиблих людей, двоє вважаються зниклими безвісти.

Затоплено більшу частину Тоскани. Про це повідомляє Reuters.

Із берегів вийшла річка Бізенціо, що протікає в Тоскані. Вода змила автомобілі та змусила місцевих жителів забиратися на дахи будинків, щоб врятуватися від повені.

В Італії сталася масштабна повінь
Фото: gettyimages.com
В Італії сталася масштабна повінь
В Італії сталася масштабна повінь
В Італії сталася масштабна повінь
В Італії сталася масштабна повінь

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автівки тонуть посеред доріг - на РФ обрушився потужний тайфун

"Ситуація все ще дуже критична", - сказав регіональний радник з питань цивільного захисту, говорячи про місто Кампі-Бізенціо, що за 15 кілометрів від Флоренції.

"В інших місцях вода витекла, але є бруд і спустошення, які залишилися", - додав він.

Близько 190 людей були змушені евакуюватися, адже у них було пошкоджено майно та затоплено автомобілі. Близько 48 тис. людей у регіоні не мали електрики.

Уряд Італії оголосив надзвичайний стан і виділив перші €5 млн для допомоги найбільш постраждалим районам.

За словами губернатора Тоскани Еудженіо Джані, у регіоні ніколи не було такої кількості дощів за такий короткий проміжок часу. Він зазначив, що це була найсильніша злива за 100 років.

Екстремальні погодні умови стали наслідком шторму Кіаран, що вирує в Західній Європі.

Потужні повені на початку жовтня накрили Індію. В індійському штаті Сіккім загинули понад 10 людей. Ще 82 особи, зокрема 23 військовослужбовці, вважаються зниклими безвісти.

Сильні дощі спричинили розлив льодовикового озера Лонак. У штаті Сіккім випала пʼятикратна норма опадів, що не характерно для осені у віддаленому регіоні Гімалаїв.

Зараз ви читаєте новину «Італію охопила масштабна повінь: повідомляють про загиблих та зниклих безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі