субота, 28 січня 2023 16:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Італія і Франція закуплять ракети для України: подробиці

Італія і Франція закуплять ракети для України: подробиці
Італія і Франція домовились про спільне замовлення 700 ракет Aster-30 вартістю €2 млрд для франко-італійського ЗРК SAMP/T. Фото: MBDA

Італія і Франція домовились про спільне замовлення 700 ракет Aster-30 вартістю €2 млрд для франко-італійського ЗРК SAMP/T.

Цю систему обидві країни планують надати Україні. Про це повідомляє французьке видання l'Opinion.

Повідомляється, що частина цих ракет залишиться в Італії та Франції. Скільки саме буде доставлено в Україну, невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ЗСУ не можуть збивати російські балістичні ракети: Ігнат відповів

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню відвідав Рим цієї п'ятниці, 27 січня, щоб зустрітися зі своїм італійським колегою Гвідо Крозетто. На зустрічі і було досягнуто домовленості про закупівлю Aster-30.

"Сьогодні в Римі ми розділили спільну волю продовжувати підтримувати Україну, убезпечити Середземне море перед обличчям нових загроз і нарощувати наші спільні виробничі можливості, зокрема в галузі протиповітряної оборони", – повідомив Лекорню у Twitter.

Система SAMP/T, створена спільним франко-італійським консорціумом, може відстежувати десятки цілей і перехоплювати 10 одночасно і є єдиною системою європейського виробництва, здатною перехоплювати балістичні ракети.

Італія вирішила передати Україні ЗРК SAMP-T, Aspide, а також артилерію та дрони ізраїльського зразка.

Зокрема, до нового пакету допомоги повинна ввійти партія дронів-камікадзе Hero-30, які мають ізраїльські комплектуючі. Достеменно невідомо, чи погодив таку передачу Ізраїль, який раніше відмовляв Україні у збройній допомозі. Про це повідомляє Corierre della Sera.

Проте італійське видання запевняє, що протиповітряна оборона України буде суттєво посилена, оскільки зенітно-ракетний комплекс SAMP-T називають європейським аналогом системи Patriot. Він має дальність 100 км та здатен збивати балістичні цілі.

Зараз ви читаєте новину «Італія і Франція закуплять ракети для України: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі