четвер, 04 жовтня 2012 15:53

Іспанському Брейвіку не дали вчинити бійню в університеті

Іспанському Брейвіку не дали вчинити бійню в університеті
Поліція вилучила небезпечні компоненти вибухівки. Фото: lenta.ru

Іспанська поліція заарештувала в місті Пальма-де-Майорка 21-річного чоловіка, який хотів підірвати бомбу в кампусі університету. Про це 4 жовтня повідомляє Agence France-Presse.

Чоловіка затримали в середу, 3 жовтня. У нього виявили 140 кілограмів вибухівки. Агентство не називає імені підозрюваного, приводячи лише його ініціали - J.M.M.S

У затриманого також знайшли щоденник, в якому він зізнався в ненависті до людей і описав свої плани влаштувати бійню в Університеті Балеарських островів, повідомляє телеканал CNN. Він хотів підірвати в кампусі бомбу, начинену вражаючими елементами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вбивство 77 осіб Брейвіку дали 21 рік в'язниці

Заарештований іспанець брав приклад з американців Еріка Харріса і Ділан Кліболд, які в 1999 році вбили в школі "Колумбайн" 12 людей і поранили 23, і схвально відгукувався про них в інтернеті. Таким чином він потрапив у поле зору поліції, яка стежила за ним п'ять місяців.

Спочатку іспанець хотів купити вогнепальну зброю, але потім вирішив придбати вибухівку. Він замовив компоненти бомби в інтернеті. Поліція його затримала в момент отримання замовленого товару.

Зараз ви читаєте новину «Іспанському Брейвіку не дали вчинити бійню в університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі