середа, 25 листопада 2020 13:29

Іноземці спланували викрадення впливового представника ромів і хотіли викуп $100 тис.
4

У Києві поліцейські затримали іноземців, які спланували викрадення впливового представника ромів.

Злочинці хотіли отримати від родичів потерпілого $100 тис. за його повернення, повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали членів угрупування, яке викрадало людей

У Києві поліцейські затримали іноземців, які спланували викрадення жителя Харкова
Фото: hk.npu.gov.ua
Злочинці хотіли отримати від родичів потерпілого 0 тис за його повернення
Злочинців затримали у Києві
Злочинців затримали у Києві

"Оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області отримали інформацію про можливе викрадення впливової особи ромської народності для подальшого викупу за його повернення. Зловмисники спланували викрадення чоловіка на території Харкова та мали намір отримати від його родичів $100 тис. викупу. Для реалізації плану фігуранти підшукали виконавця, який і мусив викрасти чоловіка та утримувати його в одному із будинків за 30 кілометрів від Харкова", - сказано в повідомленні.

Щоб завадити злочинцям, поліцейські провели спецоперацію. Вони інсценували викрадення, а "виконавець" надав підтверджуючі докази замовникам. Одразу після цього викрадачі зателефонували родичам потерпілого з вимогою заплатити $100 тис. викупу.

Зловмисниками виявились двоє іноземців 22 та 28 років, які живуть на території Київської області. Обоє вже мають за плечима кримінальний досвід - раніше були засуджені за крадіжки, грабежі та розбої.

За вимагання та викрадення людини зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

24 листопада в Житомирі затримали 41-річного підприємця, який замовив убивство бізнес-партнера. Той мав загинути в результаті нібито нещасного випадку чи самогубства. Кілеру обіцяв за це $15 тис.

Зараз ви читаєте новину «Іноземці спланували викрадення впливового представника ромів і хотіли викуп $100 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі