пʼятниця, 18 березня 2022 21:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Їхала на виклик до дитини: з'явилися подробиці полону волонтерки Тайри

Їхала на виклик до дитини: з'явилися подробиці полону волонтерки Тайри
З'явилися деталі викрадення російськими загарбниками волонтерки Юлії "Тайри" Покровської. Фото: facebook.com/deynega

З'явилися деталі викрадення російськими загарбниками волонтерки Юлії "Тайри" Покровської. Вона займалася медичною допомогою та евакуацією мирного населення Маріуполя. Уже два дні, як Тайра перебуває в полоні.

Про це написав волонтер Віталій Дейнега у Facebook.

"Зазвичай розголос шкодить і ускладнює обмін полоненими. Але тут ситуація складніша. Бо тупі російські війська можуть намагатися їй домалювати "мілітарності". Насправді вона не є військовослужбовцем. Не приймала участь у знищенні окупантів під час оборони Маріуполя. І точно не намагалася звідти втекти, як про це вже кажуть їхні "інфопомийки", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селищний голова вибрався із полону рашистів

Волонтерка у день викрадення їхала разом з водієм "швидкої" Сергієм на виклик до дитини "у розбомбленому майже повністю місті".

"Знаходилась як завжди в епіцентрі подій. З мужністю, на яку не здатен жодний російський солдат. Зараз російські окупанти вбивають і ґвалтують людей на тимчасово підконтрольних їм територіях. Часто приймають рішення про страти, начитавшись власного ж пропагандистського гі*на", - наголосив Дейнега.

"Я пишу цей пост просто, щоб Тайру не застрелили через тупість тих, в чиї руки вона потрапила. Я знаю, що вони читають мене теж", - додав він.

16 березня волонтерка і парамедик Юлія "Тайра" Паєвська з водієм "швидкої" Сергієм потрапили в полон російських загарбників. Вона вісім років рятувала життя мирних мешканців, в тому числі дітей та поранених військових. Паєвська потрапила до рук російських загарбників близько 16:00 в Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «Їхала на виклик до дитини: з'явилися подробиці полону волонтерки Тайри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі