неділя, 07 серпня 2022 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат пояснив, проти чого безсила ППО

Ігнат пояснив, проти чого безсила ППО
ППО не може захистити від обстрілів реактивної артилерії. Фото: facebook.com/kommander.nord

Сили та засоби протиповітряної оборони не можуть перехопити снаряди реактивної артилерії.

Їх потрібно знищувати на землі. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу "Київ", передає Gazeta.ua.

Він пояснив, що під час обстрілу артилерії, якщо є інформація, також вмикається сигнал повітряної тривоги. Але люди часто сприймають це як ракетну атаку.

"Люди це теж сприймають за ракетний обстріл. Хоча це обстріл реактивною артилерією, проти якої, на жаль ППО – безсила", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий експерт назвав російські ракети, які найважче збивати ППО

Саме від обстрілів із реактивної та ствольної артилерії страждають прифронтові міста, зокрема, Харків та Миколаїв. Окупанти використовують для атак реактивні системи залпового вогню "Град", "Смерч" та "Ураган".

Ігнат також акцентував, що зенітно-ракетні комплекси не можуть збивати такі цілі. Зенітна ракета призначена для перехоплення повітряних цілей.

Він підкреслив, що потрібно знищувати противника на місці, звідки він б'є по українських містах. Для цього потрібно більше озброєння від партнерів.

У липні Повітряні сили ЗСУ збили 18 із 24 російських крилатих ракет, запущених по двох областях.

Загалом за повні п'ять місяців війни їхні сили знищили понад 200 ворожих повітряних цілей, повідомив старший офіцер повітряного командування "Схід" підполковник Євген Поліщук.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат пояснив, проти чого безсила ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі