понеділок, 27 червня 2022 02:06

Хочуть зламати українців - Жданов про ракетні обстріли Києва

Хочуть зламати українців - Жданов про ракетні обстріли Києва
26 червня російська ракета влучила у багатоповерхівку на Лук'янівці. Фото: КМДА

Росія хоче залякати українців, тому спеціально застосовує ракети дальнього радіусу дії.

"Росія сьогодні не може на жодному із напрямків фронту різко загострити ситуацію. У них вже не вистачає сил. Але завдати масований ракетний удар вони ще можуть. Це й роблять...", - сказав військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в ефірі проекту Freedom.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін стратегічно вже програв війну в Україні - Блінкен

РФ запускає ракети дальнього радіусу дії, щоб зломити українців як націю. Хоче, аби Київ погодився на переговори й прийняв "ту капітуляцію, яку пропонуватиме Російська Федерація".

26 червня Росія вкотре обстріляла Київську область та Київ. Попередньо, випустила 14 ракет. В області спрацювала протиповітряна оборона. Збита одна ракета.

У Києві один з "прильотів" припав на житлову багатоповерхівку на Лук'янівці. Через це в будинку спалахнула пожежа. Пошкоджено будівельні конструкції з першого по сьомий поверхи. Частково зруйновані сьомий, восьмий та дев'ятий поверхи. Є загиблий і травмовані.

25 червня РФ завдала масованих ракетних ударів по селищу Десна на Чернігівщині. З літаків і землі з території Білорусі ворог випустив 20 ракет. Також росіяни ракетами атакували Хмельниччину, Житомирщину, Львівщину.

Станом на 26 червня російські окупанти наступали на чотирьох напрямках на сході України. Намагаються просунутися у бік Лисичанська.

На Слов'янському та Ізюмському напрямках росіяни зосередилися на наступі.

На Краматорському - активних дій ворог не вів. Зі ствольної артилерії обстріляв Маяки, Пискунівку, Сіверськ.

Зараз ви читаєте новину «Хочуть зламати українців - Жданов про ракетні обстріли Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі