вівторок, 15 березня 2022 10:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Херсонщину попередили про обшуки у місцевого населення

Херсонщину попередили про обшуки у місцевого населення
Сільський голова Чулаківки Олександр Мусієнко під дулами автоматів попередив громаду про обшуки. Фото: скріншот з відео

Окупанти планують проводити вибіркові обшуки серед мирного населення. Будуть шукати "диверсантів".

Про це у вівторок, 15 березня, попередив свою громаду сільський голова Чукалівки Херсонської області Олександр Мусієнко. Його утримують під дулами автоматів практично в заручниках.

"У населеному пункті має розпочатися перевірка. Окупанти шукатимуть "диверсантів", які можуть переховуватися. Мені пояснили, що це буде вибірковий огляд домівок. Військові обіцяють, що нічого мирному населенню робити не будуть. Натомість просто перевірятимуть подвір'я", – сказав він.

Мусієнко наголосив, що остання ніч для усіх мешканців сільської громади була незвичною. Все тому, що в сучасній історії населеного пункту ще жодного разу усі не були під дулами ворожої армії.

Також він прокоментував своє звернення за попередню добу. Мовляв, містяни почали залишати гнівні коментарі.

"Я тут перебуваю. І поруч зі мною – не один десяток озброєних до зубів військових. Навіть коли вчора записував відеозвернення, за кадром залишалися люди, які стояли з автоматами і контролювали те, що я говорю", - сказав сільський голова.

Під час запису звернення в кабінет до Мусієнка увійшли окупанти. На відео чути їхні голоси за кадром. Миттєво змінилася й риторика голови сільради. Він з острахом зауважив, що російські військові не заходитимуть до помешкань містян, щоб не лякати їхніх дітей.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Херсонщину попередили про обшуки у місцевого населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі