вівторок, 17 січня 2023 19:53

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР зробило заяву про ймовірне вторгнення з Білорусі

ГУР зробило заяву про ймовірне вторгнення з Білорусі
За даними ГУР, ймовірність вторгнення російських окупаційних військ з території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою. Фото: Getty Images

Воєнна розвідка України відслідковує пересування російських військ на території Білорусі.

За даними ГУР, ймовірність вторгнення російських окупаційних військ з території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

"Існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими ми оцінюємо ймовірність тієї чи іншої дії. Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в Білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території білорусі ознак створення ударного угруповання", – повідомив він.

За його інформацією, російська армія в Білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін дав Герасимову наказ захопити Донбас: у ГУР назвали терміни

"Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку Білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій, – заявив представник ГУР МО України.

За словами Андрія Черняка, воєнна розвідка України відслідковує те, що відбувається на території Білорусі, оскільки там є російські військові:

"Нам доводиться вести в Білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено", – підсумував представник воєнної розвідки України.

До Білорусі прибули на так звані спільні навчання російські бомбардувальники Су-34.

Їх окупанти використовуватимуть до кінця цього місяця, повідомляє Sputnik Беларусь.

Навчання відбудуться з 16 січня до 1 лютого. За повідомленням міноборони Білорусі, головна їхня мета – це підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань. Для використання авіації залучать всі військові аеродроми та полігони Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «ГУР зробило заяву про ймовірне вторгнення з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі